Baby Carrots

Baby Carrots

Ingrediente: 500g bunch of baby carrots 1 tablespoon sugar Sea salt Small pinch of cumin (optional) 50g butter
Mod preparare: Leave some of the stalk on and wash the carrots. Put into a saucepan with water just to cover, add in the sugar and salt. These ingredients penetrate the carrots to make then soft and sweet. Cook until tender. A little pinch of cumin is fantastic with this. Serve with butter. Nutrition Info (per serving): 103 calories, 6 g fat.

Castraveciori murati

Castraveciori murati

Ingrediente: castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar
Mod preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare str

Christmas Vegetables

Christmas Vegetables

Ingrediente: 1.5kg King Edward potatoes, peeled 1/2 bulb of garlic, separated into cloves and crushed with the back of a knife 20g pack fresh rosemary, separated into sprigs Salt and freshly ground black pepper 6 tablespoons good quality olive oil 50g butter 2kg parsnips, peeled 2 tablespoons honey 20g pack fresh thyme, leaves only 1kg chantenay carrot
Mod preparare: Preheat your oven to 220C, 425F, gas mark 7. For the potatoes, cut them in half and parboil for 10 minutes. Drain in a colander and toss around to scuff up the outside of the spuds. Toss with the garlic cloves, half of the rosemary, salt and pepper to taste, 4 tablespoons of the olive oil, and 30g butter in a large bowl. Arrange in one layer

Conopida umpluta cu carne tocata

Conopida umpluta cu carne tocata

Ingrediente: - 500 g carne tocata;
- 2 oua;
- 1 conopida (cat mai ...compacta, sa nu se desfaca buchetelele);
- 1 ceap
Mod preparare:

Conopida se fierbe intreaga in apa cu sare, 15-20 de minute. Se scurge apoi apa si se lasa la racit.
Se calest

GULII UMPLUTE

GULII UMPLUTE

Ingrediente: 12 gulii mijlocii, 400 ,g carne macra, 1 felie piine, 1 ceapa mica, 1 lingura orez, 1 lingurita marar tocat, sare. Pentru sos: 2 linguri untura, 1/2 lingura faina, 1 ceasca zeama de carne (sau apa), 1 lingura bulion, 5 bucatele zahar, sare.
Mod preparare: Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg gulii tinere, cam de aceeasi marime. Se cu

Mamaliga italiana - Polenta

Mamaliga italiana - Polenta

Ingrediente:

200 gr. malai, de doua ori volumul lui in Mod preparare:

Se pune la fiert cu putina sare cam 3/4 l apa si o lingurita ulei. Cand da in clocot se adauga malaiul (grisat) ca pentru o mamaliga obisnuita. Cand mamaliga e gata se adauga cascavalul taiat cubulete. Se ame

Orez cantonez

Orez cantonez

Ingrediente: 4 cesti orez fiert, 4 linguri untura, 6 buc. cirnaciori, 200 gr. sunca, 2 oua, 1 buc. ceapa, 100 gr. ton, ciuperci, ceapa verde
Mod preparare: Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in untura. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orez

Orez gratinat

Orez gratinat

Ingrediente: orez, sunca presata, cascaval, ardei gras, piper alb, sare, 1 ou, vitin, ceapa verde
Mod preparare: Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi mici, la fel si cascavalul curatat. Ardeiul gras, dupa ce e spalat si curatat, se taie joulien. Se clateste sunca si ardeiul gras. Oul se face omleta si se rupe bucatele mici si se amesteca cu sunca si ardeiul gras (in foarte foarte putin ulei). Dupa 2

[ Pagina 1 ]