Caper And Tomato Butter Sauce

Caper And Tomato Butter Sauce

Ingrediente: 1/4 Cup Minced shallots 1 Cup White wine Salt Cayenne pepper 1/4 Cup Heavy cream 1−1/2 Sticks cold butter; cut into pieces 1/4 Teaspoon Hot sauce 1/2 Teaspoon Worcestershire sauce 2 Tablespoon Chopped shallots 1/4 Cup Capers 1/2 Cup Small diced tomatoes 32 Fat; 1/2 Other Carbohydrate
Mod preparare: In a saucepan, over medium heat, combine the shallots and wine. Season with salt and cayenne. Bring the mixture to a boil. Reduce the heat to medium low and simmer until the mixture reduces by half. Add the cream and continue to cook for 2 minutes. Remove from the heat and whisk in the butter, a couple of pieces at a time. Season with the salt

Garnitura pentru fripturi

Ingrediente:

      Ingrediente:

      12 mere mijlocii, 2 linguri dulceata de visine sau de afine, 150 g de
      frisca, o lingura de faina, 1 pahar cu lapte, 30 g de unt, 100 g de telina
      fiarta


Mod preparare:


      Mod de preparare:

      Pregatiti un sos alb obisnuit, in care adaugati dupa ce este gata, 100 g
      de telina fiarta si data pe razatoare. Scoateti mijlocul fructelor cu o
      lingurita sau cu un dispozitiv special,

Guacamole

Guacamole

Ingrediente: 4 rosii potrivite, 4 avocado, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, o legatura cilantro sau coriandru, zeama de la o lamaie, 2 ardei iuti, chips tortilla pentru servire
Mod preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa fierbinte si se lasa pentru 3 minute. Se scot si se pun in apa rece ca gheata iar cand coaja incepe sa se desprinda se scurge apa. Se indeparteaza coaja rosiilor dupa care cu o lingurita se scot samburii. Se taie in cubulete mici. Avocado se taie in

Maioneza

Maioneza

Ingrediente: 200 g untdelemn, galbenusuri de ou, 1-2 lingurite zeama de lamiie sau o lingurita de mustar

Mod preparare: Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formind o masa cremoasa. Se poate prepara numai din galbenusuri crude, compozitia fiind mai moale cu aspect unsuros sau din galbenusuri crude si galbenusuri fierte tari, in proportie de un galbenus fiert si unul crud, sau unul fiert si doua g

MUJDEI DE USTUROI

MUJDEI DE USTUROI

Ingrediente: 2 capatani de usturoi, un praf de sare, 1/2 ceasca apa sau zeama de carne
Mod preparare: Se curata usturoiul si se striveste cu putina sare in piulita de lemn, pana se face ca o alifie. Se pune in sosiera si se toarna deasupra zeama de carne sau apa.

PANTRY FRIENDLY TOMATO SAUCE

PANTRY FRIENDLY TOMATO SAUCE

Ingrediente: 2 (28−ounce) cans whole, peeled tomatoes 1/4 cup sherry vinegar 1/4 cup sugar 1 teaspoon red pepper flakes 1 teaspoon dried oregano 1 teaspoon dried basil 1 onion 1 carrot 1 stalk celery 2 ounces olive oil 4 cloves garlic, minced 3 tablespoons capers, rinsed and drained 1/2 cup white wine Kosher salt and black pepper, to taste
Mod preparare: 1) In a sieve over a medium non−reactive saucepot, strain the tomatoes of their juice into the sauce pot. 2) Add the sherry vinegar, sugar, red pepper flakes, oregano, and basil to the tomato juice. 3) Stir and cook over high heat. 4) Once bubbles begin to form on the surface, reduce to a simmer. Allow liquid to reduce by 1/2 or until li

Rizoto

Rizoto

Ingrediente:

      Ingrediente:

      o ceapa, 50 g de unt, 200 g de sunca fiarta, 200 g de orez, cimbru, dafin,
      1/2litru de supa de carne sau apa fierbinte, o lingura de pasta de rosii,
      sare, piper, 100 g de cascaval ras


Mod preparare:


      Mod de preparare:

      Intr-un vas, puneti la rumenit in unt ceapa tocata marunt, adaugati putin
      cimbru si o foaie de dafin. Adaugati sunca taiata in fisii, apoi orezul
      bine spalat si scurs de apa. Lasati cit

SAWMILL GRAVY

SAWMILL GRAVY

Ingrediente: 1 pound bulk breakfast sausage 1/4 cup flour 2 cups milk Salt and pepper to taste
Mod preparare: 1) Cook sausage in a cast iron skillet. 2) When done, remove sausage from pan and pour off all but 2 tablespoons of fat. 3) Whisk flour into the fat and cook over low heat for 5 minutes. 4) Remove pan from heat and whisk in milk a little at a time. 5) Return to medium−high heat and stir occasionally while the gravy comes to a simmer and

Sos Aioli

Sos Aioli

Ingrediente: un ou, 2 catei usturoi, un virf de cutit de sare, 1-2 lingurite otet de vin rosu, 1-2 cesti ulei de floarea soarelui
Mod preparare: Se pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul ca la maioneza. La sfirsit se adauga otetul si se mai amesteca pentru citeva secunde.Se serveste cu hamburger, salata de cartofi, friptura, cartofi prajiti

Sos Alb (Bechamel)

Sos Alb (Bechamel)

Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.

Mod preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind grija ca faina sa nu se coloreze de loc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri amestecind de fiecare data.Se sareaza si, facultativ, se creste putin cu zeama sau sare de lamiie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.Se

Sos Brun

Ingrediente:

      Ingrediente:

      unt sau ulei (75 g), faina (75 g), morcov (1), patrunjel (1), telina
      (1/2), ceapa (1), usturoi (2 catei), dafin (1/4 foaie), cimbru, bulion
      pasta (50 g), piper, sare, oase de vita sau porc (500
Mod preparare:

      Mod de preparare:

      Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se
      spala si se taie felii.
      Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta adauga faina rumeninidu-se bine in

SOS CALD DE MUSTAR

SOS CALD DE MUSTAR

Ingrediente: 2 cepe mari, 1 lingura unt, 1 lingurita faina, 2 cesti zeama de carne sau apa, 1 paharel de vin alb, 1 lingurita mustar, 1/2 lingurita zahar, un praf de piper, sare.
Mod preparare: Se taie ceapa si se pune intr-o cratita cu o lingura de unt. Se lasa sa se moaie fara sa se rumeneasca, se adauga faina si, dupa ce se ingalbeneste putin, se stinge cu zeama carne. Se adauga un paharel de vin alb. Se lasa sa fiarba 20 de minute si se ia pielita ce se formeaza la suprafata. Inainte de a servi, se adauga mustarul muiat cu putina zeam

Sos curry de baza

Sos curry de baza

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma, 1/2 lingurita pudra de comino, 1/2 lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii
Mod preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cīnd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa. Se amesteca din nou si se continua fierbe

Sos de carne tocata

Ingrediente:

Ingrediente

4 linguri ulei (de masline)
2 catei de usturoi taiati marunt
250 g carne tocata mixta
1 ceapa taiata in cuburi
1 morcov taiat in cuburi
1 ceapa (praz) taiata in rondele
1 lingura verdeturi taiate marunt
2 linguri pasta de tomate
1 cutie de conserva de rosii decojite (315 ml)
sare
piper macinat p
Mod preparare: 1.Se incinge uleiul, se prajesc bine usturoiul si carnea tocata. Se adauga
legumele si se prajesc impreuna cu usturoiul si cu carnea. Se toarna pasta de
tomate si rosiile in compozitie. Se fierbe 15-20 de minute.
2.Se adauga condimentele, se amesteca amidonul (faina) cu putina apa si se
adauga la sos.

Sos de ciuperci cu ceapa

Sos de ciuperci cu ceapa

Ingrediente:

      Ingrediente:

      pentru 50 g de ciuperci albe uscate sau 500 g de ciuperci proaspete se iau
      2 cepe albe, 1 1/2 lingurita faina, 100 g bulion de rosii, 50 g unt topit
      sau ulei, 1/2 litru apa


Mod preparare:


      Mod de preparare:

      Se spala bine ciupercile albe uscate se tin la muiat in apa curata rece
      3-4 ore, apoi se fierb in aceeasi apa intr-un vas acoperit. Ciupercile
      fierte se scot din zeama si se toaca marun

[ Pagina 1 ] [ Pagina 2 ]