Ciorba de Batal cu Legume

 Ciorba de Batal cu Legume

Ingrediente: Ingrediente pentru 5-6 portii:
carne de berbec 600 g; ceapa 60 g; morcov 100 g; telina si albitura 100 g; ardei gras 50 g; cartofi 150 g; varza alba 150 g; rosii proaspete sau in bulion 100 g; o lingura de pasta de tomate; sare; bors sau sare de lamaie dupa gust; o legatura mica de patrunjel sau leustean.

Mod preparare: Carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste timp de 2-3 minute in apa clocotita, dupa care se scoate si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe, pana ce carnea este pe jumatate fiarta. Se adauga putina sare. Ceapa se taie marunt iar morcovul, telina si albitura se taie cubulete.
Se pun la fiert in ciorba, iar dupa 5-6 m

Bors cu Sfecla si Carne de Vita

Bors cu Sfecla si Carne de Vita

Ingrediente: Ingrediente pentru 5-6 portii: 
carne de vita 400 g; ceapa 60 g; morcov 100 g; telina si albitura 100 g; ulei 50 ml; ardei gras 50 g; varza alba 100 g; sfecla rosie 200 g; cartofi 150 g; rosii proaspete sau in bulion 150 g; bors 6-700 ml; smantana 100 g; sare si patrunjel.

Mod preparare:

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe cu o lingurita de KNORR DELIKAT. Sfecla rosie se taie fasii si se fierbe separat in jumatate din cantitatea de bors. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavatul taiat julien (fasii) si calit in ulei cu putina apa.
Dupa 10 minute de fierbere se

Bors Moldovenesc

Bors Moldovenesc

Ingrediente:

Ingrediente pentru 5-6 portii:
carne de vita 400 g; ceapa 60 g; morcov 100 g; telina si albitura 150 g; castraveti murati 150 g; bors 3-400 ml; sare si KNORR DELIKAT dupa gust; patrunjel verde si leustean.


Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe pana ce carnea este aproape fiarta. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina, albitura si castravetii murati se taie jutien
(fasii).
Se adauga la fiert zarzavatul si o lingurita de KNORR DELIKAT, iar dupa 10 minute si castravetii.
Dupa ce toate legu

Bors rusesc

Bors rusesc

Ingrediente: sfecla rosie (500 g), telina (1), praji (2), morcovi (3), patrunjel (1), varza (1/2), untura (3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri), dafin (1 foaie), carne de vaca (250 g), marar, sare, smintina (1 pahar).
Mod preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se t

Bors rusesc cu dafin

Ingrediente: 500 gr. sfecla rosie, 1 buc. telina, 2 buc. praz, 3 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. varza, 3 linguri untura, o lingura faina, 3 linguri bulion, o foaie dafin, 250 gr. carne de vaca, marar, sare, 1 pahar smintina
Mod preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtia

Ciorba Ardeleneasca de Loboda

Ciorba Ardeleneasca de Loboda

Ingrediente: Ingrediente pentru 5-6portii:
ceapa 100 g; telina si albitura 100 g; morcov 60 g; orez 50 g; loboda 400 g; tarhon 25 g; smantana 100 g; un ou; o lingura de faina; sare, KNORR DELIKAT si otet dupa gust.
Mod preparare: Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in supa (R 80, 81) sau apa cu o lingurita de KNORR DELIKAT. Dupa 7-8 minute de fierbere, se adauga loboda spalata si taiata fidelute, orezul spalat si tarhonul oparit si tocat.
Se lasa la foc mic, pana ce orezul este fiert. Smantana se amesteca bine cu un ou, faina si putina zeama de la ciorba si se

CIORBA DE BURETI

Ingrediente: 2 l apa, 1 l bors, 500 g bureti, zarzavat de supa, sare.
Mod preparare: Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, un morcov, patrunjel, marar si o ceapa. Se aleg buretii sa nu fie viermanosi, se taie in doua sau mai marunt si se pun in oala cu zarzavat. Cand sunt fierti, se adauga borsul fiert separat, se potriveste de sa

Ciorba de Burta

Ciorba de Burta

Ingrediente: Ingrediente pentru 10 portii:
burta de vita 1,2 kg; un rasol (picior) de vita; ceapa 100 g; morcov 100 g; telina 100 g; usturoi 50 g; smantana 300 g; galbenus de ou 3 buc; o lingura de faina; sare si otet dupa gust.
Mod preparare: Burta si rasolul de vita se curata, se spala, se oparesc si se pun la fiert in 7-8 litri de apa rece. Se spumeaza si se fierb, pana ce burta este aproape fiarta (aprox. 4-5 ore). Se adauga zarzavatul curatat si taiat bucati, putina sare si jumatate din cantitatea de usturoi, curatat si lasat intreg. Dupa ce burta a fiert bine, se scoate si se taie

CIORBA DE BURTA (SCHIMBEA)

CIORBA DE BURTA (SCHIMBEA)

Ingrediente: 4 1 apa, 1 kg burta, 1 picior de vitel, zarzavat de supa, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 linguri otet, 2 galbenusuri, sare.
Mod preparare: Se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana ramin albe, 1 kg de burta si un picior de vitel. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foi de dafin, boabe de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea

Ciorba de Cartofi

Ciorba de Cartofi

Ingrediente: Ingrediente pentru 5-6portii:
morcov 50 g; telina sau albitura 100 g; cartofi 400 g; tarhon 15 g; costita 100 g; ceapa 60 g; o lingura de faina; o lingurita de boia de ardei dulce; otet si sare dupa gust; patrunjel sau marar verde.

Mod preparare: Morcovul si albitura se taie marunt si se pun la fiert in apa cu o lingurita de KNORR DELIKAT. Dupa 7-8 minute de fierbere se adauga cartofii taiati cubulete si se continua fierberea inca 10-12 minute. Dupa ce s-au fiert bine cartofii, se adauga tarhonul oparit si tocat marunt. Costita si ceapa se toaca marunt si se prajesc intr-o tigaie cu putin u

CIORBA DE CARTOFI SI SFECLA

Ingrediente: 2 l apa, 1 l bors, zarzavat de supa, 500 g fasole grasa, verdeata, 1 ardei gras, 3 rosii mijlocii, sare, 1 sfecla cam de 500 g, 250 g cartofi
Mod preparare: Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatiti si taiati subtiri, verdeata, sare. Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Daca vrem sa aiba o culoare frum

CIORBA DE CHITICI (PESTISORI MARUNTI)

Ingrediente: 2 l apa, 1 l bors, 600 g pestisori, zarzavat de supa, 3 linguri orez, verdeata, sare.
Mod preparare: Se taie marunt mult zarzavat de supa si se fierbe intr-o oala cu apa. Se curata pestisorii marunti de mate, strangandu-i de la coada spre cap, iar daca sunt mari si au solzi, se curata si de solzi. Se spala si se pun la fiert in apa cu zarzavat. Se adauga borsul fiert separat si sare. Pestele nu se fierbe prea mult ca sa nu se sfarame. Cand este ap

Ciorba de Ciocanele

Ingrediente: Ingrediente pentru 10 portii:
picioare, cozi, urechi si limba de purcel 1,2 kg; ceapa 100 g; morcov 100 g; telina si albitura 150 g; ulei 60 ml; orez 60 g; bors sau zeama de varza 6-800 ml; sare si KNORR DELIKAT dupa gust; leustean.

Mod preparare: Picioarele, cozile, limba si urechile se curata, se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza si se adauga o lingurita de KNORR DELIKAT. Se fierb aproximativ 30-45 minute, dupa care se adauga zarzavatul taiat marunt si calit separat in ulei cu putina apa.
Dupa 10 minute de fierbere, se adauga orezul spalat si se cont

Ciorba de Crap

Ciorba de Crap

Ingrediente: Ingrediente pentru 5-6 portii:
morcov 100 g; telina si albitura 150 g; ceapa 60 g; ulei 30 ml; o lingura de pasta de tomate; crap 500 g; ardei gras 50 g; bors 4-500 ml; rosii proaspete sau in bulion 200 g; sare si KNORR DELIKAT dupa gust; putin patrunjel si leustean.

Mod preparare: Morcovul, telina si albitura se taie marunt si se pun la fiert in apa cu o lingurita de KNORR DELIKAT. Ceapa taiata marunt se prajeste in ulei, apoi se adauga pasta de tomate si se prajesc impreuna cu ceapa inca putin.
Se sting cu putina apa, apoi se toarna in oala si se continua fierberea inca 10 minute. Se adauga crapul curatat, spalat si taia

CIORBA DE CRAP

CIORBA DE CRAP

Ingrediente: 2 l apa, 1 l bors, 6 bucati de crap (cam 600 g), zarzavat de supa, 3 linguri orez, verdeata, sare.
Mod preparare: Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si

[ Pagina 1 ] [ Pagina 2 ] [ Pagina 3 ] [ Pagina 4 ] [ Pagina 5 ] [ Pagina 6 ]