Cafea turceasca

Din categoria Drinks

Ingrediente: O lingurita cu virf (15 g) cafea macinata, o lingurita zahar (sau dupa gust), cca 100 ml apa.


Mod de preparare: Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici , pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma ; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac.Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale.Intr-un ibric se pune cafea , in functie de numarul persoanelor , impreuna cu zahariul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte , masurata cu cescuta de cafea.Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pina cind da in clocot si se ridica.Ibricul se trage imediat de pe foc, apoi se pune inca de doua ori pe foc, procedind la fel. Dupa ce s-a retras a treia oara, ibricul se clatina putin, ca sa se adune caimacul; acesta se ia cu lingurita si se imparte la toate cescutele.Cafeaua se lasa sa stea 2-3 minute, ca sa se aseze putin drojdia, apoi se toarna in cesti.Se serveste imediat, fierbinte.


Timp de preparare: 5 minute
Complexitate: 1

Ce parere aveti despre Cafea turceasca ?

Not Rated stars Ave. rating: Not Rated from 0 votes.
COMENTARII

Nu exista comentarii la aceasta firma / Comenteaza tu
De la:
Comentariu:
Cod verificare din
imaginea de mai sus: