- 500 g carne tocata;
- 2 oua;
- 1 conopida (cat mai ...compacta, sa nu se desfaca buchetelele);
- 1 ceapa;
- 150 g unt;
- 2 linguri faina;
- 200-300 ml lapte, in functie de cat de gros se doreste sa fie Sosul:
- 1-2 linguri mustar;
- 150 g telemea uscata;
- sare, piper, boia dulce;
- patrunjel verde.
"> - 500 g carne tocata;
- 2 oua;
- 1 conopida (cat mai ...compacta, sa nu se desfaca buchetelele);
- 1 ceapa;
- 150 g unt;
- 2 linguri faina;
- 200-300 ml lapte, in functie de cat de gros se doreste sa fie Sosul:
- 1-2 linguri mustar;
- 150 g telemea uscata;
- sare, piper, boia dulce;
- patrunjel verde.
"> Conopida umpluta cu carne tocata | retete culinare

Conopida umpluta cu carne tocata

Din categoria Garnishes

Ingrediente: - 500 g carne tocata;
- 2 oua;
- 1 conopida (cat mai ...compacta, sa nu se desfaca buchetelele);
- 1 ceapa;
- 150 g unt;
- 2 linguri faina;
- 200-300 ml lapte, in functie de cat de gros se doreste sa fie Sosul:
- 1-2 linguri mustar;
- 150 g telemea uscata;
- sare, piper, boia dulce;
- patrunjel verde.



Mod de preparare:

Conopida se fierbe intreaga in apa cu sare, 15-20 de minute. Se scurge apoi apa si se lasa la racit.
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei, se adauga carnea, sare, piper, boia, patrunjel verde si se mai lasa pe foc, pana se caleste. Se lasa apoi la racit. Apoi se incorporeaza in umplutura, ouale batute.
Se taie capacul la conopida cu un cutit lat. Se scobeste interiorul. Se umple conopida cu amestecul de carne, se pune capacul, conopida astfel umpluta se aseaza intrun vas de Jena tapetat cu unt. Se adauga cateva linguri de apa si se coace la foc potrivit, in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 1 ora. Cu cateva minute inainte de a se scoate din cuptor, se unge conopida cu unt topit si galbenus de ou.

Sosul:
Intr-o tigaie se pune unt si se adauga faina, sa se rumeneasca putin. Se stinge cu laptele rece si se amesteca energic sa se lege. Se adauga miezul de conopida tocat marunt, mustar, sare si piper.
Se lasa la fiert la foc mic si se amesteca aprox. 5 minute. Se adauga branza rasa si se amesteca pana se topeste.
Se serveste cald cu conopida coapta.

Pofta buna



Timp de preparare: 50 minute
Complexitate: 3

Ce parere aveti despre Conopida umpluta cu carne tocata ?

Not Rated stars Ave. rating: Not Rated from 0 votes.
COMENTARII

Nu exista comentarii la aceasta firma / Comenteaza tu
De la:
Comentariu:
Cod verificare din
imaginea de mai sus: