Sos de ciuperci cu ceapa

Din categoria Sauce

Ingrediente:

      Ingrediente:

      pentru 50 g de ciuperci albe uscate sau 500 g de ciuperci proaspete se iau
      2 cepe albe, 1 1/2 lingurita faina, 100 g bulion de rosii, 50 g unt topit
      sau ulei, 1/2 litru apa



Mod de preparare:


      Mod de preparare:

      Se spala bine ciupercile albe uscate se tin la muiat in apa curata rece
      3-4 ore, apoi se fierb in aceeasi apa intr-un vas acoperit. Ciupercile
      fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se toaca marunt ceapa, se
      prajeste in unt, se adauga bulionul de rosii si ciupercile fierte si
      amestecind mereu se prajeste totul la foc mic timp de 8-10 minute. Se
      stinge apoi cu zeama de la ciuperci fierbinte se lasa sa mai dea un clocot
      se pune faina amestecata cu unt si se fierbe in clocote mici 10-12 minute.
      Cind sosul este gata se pune sare. Se poate adauga 1 lingura de smintina.
      Acest sos se poate prepara si cu ciuperci proaspete. In acest caz
      ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu ceapa usor rumenita si
      amestecind mereu se prajesc pina sint gata. Se adauga apoi sare bulion de
      rosii sau rosii proaspete taiate marunt si se fierbe; dupa aceea se pune
      faina amestecata cu unt si se fierbe din nou.

      Servire:

      Sosul se serveste cu chiftele de cartofi, orez; de asemenea, este si
      pentru carne prajita, fileu de peste



Timp de preparare: 45 minute
Complexitate: 3

Ce parere aveti despre Sos de ciuperci cu ceapa ?

Not Rated stars Ave. rating: Not Rated from 0 votes.
COMENTARII

Nu exista comentarii la aceasta firma / Comenteaza tu
De la:
Comentariu:
Cod verificare din
imaginea de mai sus: